Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wp_admin_bar_edit_site_menu' not found or invalid function name in /home/pameiskq/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307

Открийте отговор на Вашите въпроси

често задавани въпроси

Тази секция от платформата „Паметна“ е създадена с цел да Ви улесни при използването на нашите услуги. Натиснете върху въпроса, който се доближава най-много до Вашия и открийте свързания с него отговор.

Тази секция от платформата „Паметна“ често задавани въпроси, свързани с нашите услуги. Натиснете върху въпроса, който се доближава най-много до Вашия и открийте свързания с него отговор.

Тази секция от платформата „Паметна“ често задавани въпроси, свързани с нашите услуги. Натиснете върху въпроса, който се доближава най-много до Вашия и открийте свързания с него отговор.

Други въпроси

„ПАМЕТНА – Дигитален дом на душата“ е уеб платформа за споделяне и обмяна на информация за всички които сме изгубили, но продължаваме да обичаме и ценим.
Онлайн място, на което да отдадем почит, да си спомним хубави моменти преживяни заедно, да запазим спомена жив.

  • Скръб и безсилие пред реалността
  • Чувство за нейзпълнен дълг или задължение към починалия
  • Страх от забравана покойният близък
  • Предоставяме възможност, на всеки да пренесе в 21 век спомена за своите близки.
  • В дигитална среда да съхрани информация за живота им, техният образ и звука на гласа
  • Да отдаде заслужена почит към хората които продължа да носи в сърцето си

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

ПАМЕТНА – Дигитален дом на душата“ ще съхрани завинаги паметта на починалия и ще я пренесе за бъдещите поколения през времето и пространството. Създаваме профил на вашият близък със снимки, видео, биографична информация, интересни факти от живота, лични постижения и успехи на починалия в съвременен формат и да бъдат достъпни от всички онлайн! Чрез QR код разположен на некролог и върху надгробна плоча даваме възможност за лесен достъп до личната дигитална страница, която съдържа цялата информация за покойника

  • Клиентите са българи в чужбина обзети от носталгия и сантимент по родината и своите близки.
  • Хора тъгуващи за покоен близък, желаещи да го почетат по иновативен начин в интернет
  • Уникалното на услугата в ПАМЕТНА е връзката между виртуално и реално чрез QRкод.
  • Възможност за почит и поместване на спомен от посетителите на сайта и комуникация между опечалени, приятели и познати свързани с покойният

Целта на платформата /pametna.com/ е публикуването на информация за Вашите починали близки. Снимки, видео, биографична информация, интересни факти от живота му. По този начин пазим памета на човека жива, помагаме на близки и приятели да го почетата и да не го забравят. Чрез Паметна – Дигитален дом на душата можете още да уведомявате за панихиди и годишнини. Да организирате събития в чест на Вашия близък, да споделяте спомени и скъпи моменти с него.


В идеята има дълбока човечност. Когато се разхождаме из гробищата, виждаме имена и дати. Рядко обаче знаем кои са били тези хора, как са живели и какво наистина е означавал животът им за другите. Но пък можем да извадим мобилните си телефони, сякаш сме в музей, да видим лицето под надгробния камък и да научим, може би, за неговите страсти, любов, постижения и дори разочарования.


В днешните модерни времена, много хора са се затворили в себе, а приятели и роднини живеят далече един от друг, в различни държави, а дори и континенти. Поради тези причини често загубата на нашите близки остава незабелязана и ние нямаме възможност да отдадем заслужена почит към тях.


Поставянето на некролог в местното гробище, каквато е нашата българска традицията, отдавна вече не е достатъчно.
Ще се учудите колко много хора носят в сърцето и душата си спомен за Вашия скъп роднина и биха си спомняли за него с носталгия и умиление. Братовчеди, приятели, съграждани, съученици, състуденти, колеги…
Нека позволим на всички тях да отдадат почит, споделят свиден спомен с нашия починал близък и разкажат интересна история или просто изразят емоция! Както са казали старите хора: „Човек е жив, докато има кой да го помни!“

Можете да публикувате информацията директно през сайта като попълните необходимите полета в секция публикуване. За целта трябва да пуснете заявка за създаването на Паметна страница и да заплатите сумата за изпраният от вас продукт. При затруднение или други въпроси, моля да се свържете с нас


Друга възможност да създадете Паметна страница за Ваш починал близък е да се обърнете към траурната агенция, която ползвате. Те вече имат почти цялата необходима информация и е достатъчно да заявите че желаете информацията за Вашия близък да бъде публикувана и се генерира QR код, който можете да поставите на некролог, на надгробен паметник и на други места. От там ще Ви съдействат за всичко необходимо от ваша страна.. В случай че Вашата агенция не поддържа тази услуга, моля да ни уведомите, за да Ви асистираме

По име, град, година на раждане, година на кончина, пол и по всякаква допълнителна информация която близките са счели за уместно да предоставят – училище, университет, випуск, казарма, месторабота и др.

Можете да споделите паметна страница, използвайки страничната лента с инструменти, когато се намирате на избраната от Вас паметна страница. Тази лента предоставя възможност за мигновено споделяне на страницата в най-популярните социални мрежи и платформи за комуникация. Също така можете да копирате URL адреса на страницата и да го споделите по различен от предоставените от нас начини.

Регистрацията в платформата е безплатна и се осъществява от следния линк – Регистрация. Необходимо е да въведете изискваните данни, за да създадете свой профил в платформата. Обръщаме внимание, че безплатната регистрация не позволява създаването на паметна страница, а единствено Ви дава възможността да споделяте спомени в съществуващи паметни страници, да търсите информация и да разглеждате създадените паметни страници.

Безплатната регистрация в платформата „Паметна“ Ви дава правото да разглеждате създадени паметни страници, да търсите информация и да споделяте спомени на стените на паметните страници. Спомените могат да съдържат снимков и видео материал и следва да бъдат одобрени от създателя на паметната страница. Задължително условие е споделените спомени да отговарят на нашите Общи условия.

Регистрираните потребители имат правото да споделят спомени в паметни страници на техни близки. Задължително условие е споделените спомени да отговарят на нашите Общи условия.

Основната идея на нашата платформа е възможността за създаване на паметна страница на починало лице.

След успешна безплатна регистрация в платформата, имате възможността да изберете най-подходящия пакет за създаване на паметна страница. Необходимо е да следвате стъпките, свързани с надграждането на Вашия профил, за да получите достъп до функционалностите, свързани съсс създаване на паметна страница.

Верификацията на профили е задължителна част от процеса на регистрация в платформата и последващото създаване на паметни страници. Тя се изисква с цел предотвратяване на злоупотреби и нарушаване на общите условия на платформата „Паметна“. 

Средно, верификацията на профил отнема между 24 и 48 часа, след подадена заявка за регистрация в платформата.

Надграждането на профил се осъществява посредством страницата „Цени и плащане“, на която са описани предлаганите от платформата пакети за създаване на паметна страница. Изберете най-подходящия за Вас пакет и натиснете бутона под него. Следвайте стъпките, завършете плащането и започнете да попълвате паметната страница, създадена от Вас.

Към настоящия момент платформата не приема плащания.

Попълването на паметна страница следва да започне от секция „Настройки“, която се появява в профилната Ви страница. 

Изберете опцията „Редактиране“ и започнете да въвеждате данните, отговарящи за всяко конкретно поле. Старайте се да създадете запълнена визия на Вашата паметна страница, за да бъде откриваема и полезна за нейните посетители.

Можете да изберете категория на създадената от Вас паметна страница от менюто „Настройки“, намиращо се в основната профилна страница. Изберете опцията „Редактиране“ и скролнете до края на полетата за попълване. Там ще откриете падащо меню, съдържащо списък с вече създадените категории за паметни страници. Изберете най-подходящата за Вас и натиснете бутона „Запази промените“.

Не открихте отговор на Вашия въпрос?

В случай, че не откривате отговор на Вашия въпрос, молим да се свържете с нас.